De ce să lucrezi cu mine în sesiuni individuale?

Programe individualizate de coaching 

Experiența de a fi părinte este plină de tot felul de emoții, de confuzie și adesea de sfaturi contradictorii, ca și de nevoi diferite ale membrilor familiei.

Într-un moment te poți simți foarte bucuroasă și fericită de realizările copilului tău, de inocența lui, de năzbâtiile pe care le scornește…..Iar în momentul următor poți fi copleșită de provocările care inevitabil sosesc, pe măsura ce copilul crește, creierul lui se dezvoltă și devine adolescent.

Adaugă la asta teoria conform căreia parentigul ar trebui să te împlinească, că tu trebuie să savurezi fiecare moment și deja începi să te simți vinovată.

Îți iubești copilul. Este lumina ochilor tăi. Atunci de ce câteodată este atât de greu să fiți împreună și să  gasiți bucurie?  Nu așa ai crezut că vei simți atunci când ți-ai dorit să fii părinte. Iritabilitatea, oboseala, singurătatea….

De fapt, nu ești singură.

Sunt mulți părinți care simt la fel ca tine. Fii sigură că nu trăiești într-o lume în care tu ești singura care treci prin astfel de experiențe. Și este okay să ceri ajutor. De fapt, este chiar admirabil și un model demn de urmat de către copilul tău.

De altfel, gândește-te.

Daca adolescentul tău are nevoie de ajutor la matematică, la română, la limbile străine, îl duci la meditații. Dacă vrea să învețe un sport nou, îi plătești antrenamentele cu un antrenor.

Așa încât, dacă  te confrunți cu provocări de părinte, te invit să ceri ajutor și să înveți, în același mod în care ai vrea să o facă adolescentul tău.

Care vor fi rezultatele după ședințele de coaching?

Scopul călătoriei noastre de părinți, sau cel puțin unul dintre ele, este să creăm acea conectare, acea relație părinte-copil pe care și tu ți-o dorești atât de mult.

Cheia este să înveți să abordezi situațiile stresante într-un mod diferit și dintr-o cu totul altă perspectivă.

Luptele nesfârșite cu copilul tău nici nu îl vor schimba pe acesta, nici nu te vor face să câștigi războiul. Doar îl vor prelungi…..și vor distruge relația dintre voi.

Acceptă-ți copilul așa cum este el. Fii blândă cu tine.

Iar faptul că îl accepți cu alegerile lui,  nu înseamnă că ești de acord cu ele. Nu!! Înseamnă că ești lângă el indiferent de aceste alegeri.

Ce-ar fi, așadar, dacă ți-ai schimba abordarea, dacă ai lăsa luptele, dacă ți-ai da ție și copilului permisiunea de a fi cunoscuți și iubiți, unul de către celălalt, exact de acolo de unde sunteți fiecare?

Ce-ar fi dacă…..?

Când noi creăm o relație, nu numai că vei avea lângă tine un coach, dar vei avea lângă tine un partener responsabil care să te ajute să progresezi și să te menții pe noul tău drum, dar și care să te încurajeze și să celebreze alături de tine fiecare victorie.

Iată ce beneficii ai în urma sesiunilor de coaching:

 • Înveți să-ți manageriezi intensitatea emoțională.
 • Ai o hartă pe termen lung a drumului pe care îl ai de parcurs ca părinte.
 • Dobândești abilități pentru a întâmpina fiecare provocare de parenting cu ușurință și conectare.
 • Faci progrese pentru a obține mai multă cooperare și contribuție din partea familiei.
 • Ai relații mai puternice, mai profunde cu toți membrii familiei.
 • Îți prioritizezi timpul pentru tine.

Este coachingul potrivit pentru tine?

Multe dintre mămicile cu care eu vorbesc, încep prin a-mi spune că se simt blocate. Ele trebuie să facă față la tot felul de situații, iar cu multe dintre ele poate că rezonezi și tu:

 • prea multe țipete
 • lipsă de cooperare
 • copilul îți răspunde și te sfidează
 • ora de culcare, de masă
 • probleme școlare
 • adolescentul tău pare că a pierdut controlul
 • tu simți că ai pierdut controlul
 • te cerți cu partenerul despre cea mai bună metodă de a vă crește copilul
 • ești epuizată
 • te simți vinovată și furioasă, în același timp
 • te gândești adesea că nu așa ți-ai dorit să arate viața ta de părinte

Cum arată sesiunile individuale cu mine

La începutul relației noastre de coaching, vom stabili ședințe săptămânale.

În timpul sesiunilor, voi crea un spațiu lipsit de judecată pentru ca tu să îți împărtășești poveștile și provocările. Împreună vom explora convingeri limitative și emoții care însoțesc aceste provocări.

De-a lungul procesului, vei fi privită ca o ființă creativă si plină de resurse, iar eu te voi conduce prin întrebări blânde și conștientizări profunde  către mai multă claritate în jurul situației tale curente.

La sfârșitul sesiunii, vei avea metode practice individualizate, pași de acțiune și instrumente clare pentru a crea un climat de siguranță, încredere și apartenență în căminul tău.

La fiecare început de sesiune, vom revizui planul de acțiune stabilit în ședința anterioară și vom face modificări, funcție de cum au decurs lucrurile și de orice nouă problemă apărută.

Programele mele se concentrează pe trei arii principale:

Reglarea emoțională: Înveți cum să-ți manageriezi emoțiile, să acționezi pe baza valorilor tale și să creezi un spațiu sigur pentru copilul tău, astfel încât acesta să se simtă auzit, simțit, înțeles.

Soluții practice:  Înveți pașii exacți care te vor ajuta sa-ți schimbi mindset-ul, să comunici asertiv și să stabilești rutine funcționale.

Mentalitate de creștere: Înveți să gândești flexibil pentru a rezolva probleme, a elimina stresul inutil și a-ți ajuta copilul să dezvolte o mentalitate de creștere.

Fii coach pentru copilul tău

Cel mai important model în viața copilului tău ești TU. Datorită ”neuronilor oglindă” – care ne ajută să interpretăm acțiunile, intențiile și emoțiile altora – copilul interpretează și reflectă, la nivel subconștient, emoțiile și comportamentul tău.

Tocmai de aceea, pentru a-l ajuta pe copilul tău, trebuie să te ajuți mai întâi pe tine.

Dacă pare descurajator, nu-ți face griji. Voi fi lângă tine pas cu pas, cu abordări practice care te vor ajuta să-ți canalizezi energia pe ceea ce contează: crearea unei relații de calitate cu copilul tău și modelarea unor abilități pe care iți dorești să le învețe.

Relația de coaching oferă un spațiu sigur pentru vulnerabilitate și curiozitate, ca și oportunitatea de a fi ghidată către înțelepciunea și darurile tale interioare.

Te voi sprijini să descoperi noi modalități care să-ți dea voie să eliberezi pattern-uri și credințe ce nu îți mai servesc și care te trag înapoi de la a experimenta frumusețea parentingului.

Acestea nu sunt trucuri pentru a-l determina pe copilul tău să acționeze într-un anumit fel. Programele mele te vor ajuta să faci schimbări radicale pentru a-ți transforma relația cu copilul tău, astfel încât să devii un adevărat model și coach pentru el.

Nu va fi ușor, dar va merita.

Schimbarea este un proces.

 • Nu există scurtături.
 • Vei fi nevoită să ieși din zona de comfort.
 • Vei avea nevoie să lași deoparte dorința de control și să ai încredere în proces.
 • Lucrurile vor deveni mai dificile înainte de a deveni mai ușoare.
 • Vei avea impulsul de a rezista schimbărilor și de a reveni la vechile obiceiuri.
 • Copilul tău îți va testa puterile și răbdarea.
 • Toate acestea sunt parte a procesului de transformare.
 • Toate acestea funcționează dacă lucrezi la ele.

Coachingul – o investiție pe termen lung

Coachingul este o investiție pe termen lung în familia ta.

Vom stabili inițial o sesiune GRATUITĂ de început, de maxim jumătate de oră pentru a ne cunoaște, pentru a vedea care este contextul în care ai nevoie de ajutor, dacă rezonăm una cu cealaltă,  care sunt  așteptările tale și care sunt propunerile mele pentru colaborare.

Sedintele individuale se desfasoare online, prin intermediul Skype sau Zoom

Mă găsești la adresa de mail:

contact@claudiabrighidovici.ro

sau pe

Messenger: Psiholog Claudia Brighidovici